top of page

Praktijk Momentje voor Jezelf is aangesloten bij BATC onder nummer BR-03020

 

Behandelingen kunnen deels vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. (alternatieve geneeswijzen)

Dit geld alleen voor de gezondheidsbevorderende behandelingen zoals,  natuurgeneeskunde, massagetherapie, en psychosociale behandelingen en niet voor de ontspanningsmassages.

Logo BATC (1).jpg

De BATC draagt er zorg voor dat goed opgeleide therapeuten als HBO zorgverlener praktiserend zijn. De BATC is dagelijks in touw om bij de zorgverzekeraars de Natuurgerichte Gezondheidszorg onder de aandacht te brengen en consulten en behandelingen vergoed te krijgen.

Omdat iedereen zich in Nederland "therapeut" mag noemen en een "praktijk"  mag voeren, is het heel belangrijk om, als consument, te weten of de therapeut aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging. 

Als de therapeut lid is van een erkende beroepsvereniging dan is er de garantie dat hij/zij:

  • gedurende een aantal jaren een kwalitatief hoogstaande opleiding, minstens op HBO-niveau, heeft gevolgd.

  • zich te houden heeft aan ethische grondbeginselen

  • is aangesloten bij een klacht en tuchtrechtsinstantie

  • aan diverse kwaliteitseisen moet voldoen

  • zich verplicht tot bijscholing om up to date te blijven

Vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet  functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitdrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Iemand volledige in balans brengen waardoor de levenskunst vergroot wordt is het doel.

Energie

In de eerste fase zorgen we dat er voldoende energie in je lichaam is. Dit doen we door middel van massage en counseling. Ook leg ik je uit hoe het menselijk lichaam werkt en hoe je zelf je energieniveau kunt opschroeven

Prikkeloverdracht

In de 2e fase zorgen we dat de prikkeloverdracht goed verloopt. Je lichaam heeft zenuwen die signalen afgeven aan de hersenen. Wanneer de prikkeloverdracht is verstoord, raakt het lichaam uit balans. Dit doen we door middel van massage.

Drainage

In de 3e fase zorgen we voor drainage. Het lichaam bouwt afvalstoffen op die normaliter het lichaam weer dienen te verlaten. Is het lichaam uit balans dan blijven deze afvalstoffen hangen met alle gevolgen van dien. Het lichaam komt "vast" te zitten en geeft pijnklachten. Dit doen we door middel van massage, cupping, en voorlichting over water. (Zodat het lichaam de afvalstoffen kan uitscheiden)

Voeding

In de 4e fase zorgen we voor voeding. Eet je gezond? Geef je jou lichaam de juiste brandstof om te overleven?

Psyche

In de 5e fase kijken we naar de psyche. Hoe verloopt jou leven op dit moment. Ben je gelukkig? Zijn er nog uitdagingen waar je aan wilt werken? Vaak komt dit tijdens de voorgaande fases al aan bod en wordt hier aan gewerkt. 

Klik HIER voor een voorbeeld van een natuurgeneeskundig consult.

Klik op de afbeelding voor meer informatie van het principe op de website van BATC.

bottom of page