top of page

Grappig, ik wist niet dat je dat ook deed.

Deze zin hoor ik vaak in de praktijk en dat is mijn eigen schuld. Dankzij de mond op mond reclame, wat overigens de beste reclame ooit is, zat de praktijk altijd vol. Extra informatie geven over de mogelijkheden van de therapie en de effecten die het kan hebben had weinig nut als je geen plek hebt om mensen op te vangen. Vanaf 2021 zijn er dankzij een paar extra handen en efficiënter werken meer mogelijkheden. Tijd voor wat informatie!


Holistische massagetherapie is krachtiger en ruimer inzetbaar dan de meeste mensen denken. Toen ik startte met mijn massagesalon had ik niet verwacht wat er allemaal mogelijk is met deze therapie. Hieronder volgen een paar mooi voorbeelden van wat ik in de praktijk heb meegemaakt.


Van de medicatie af

Tegenwoordig zijn er overal pilletjes voor. Een pilletje voor de hoge bloeddruk, een pilletje voor ontstekingen in het lichaam, een pilletje voor dit, een pilletje voor dat en natuurlijk een pilletje om je maag te beschermen tegen al die pilletjes... Effectief? Of toch niet? Laat ik voorop stellen dat ik niet anti medicijnen ben. Soms werkt ons lichaam niet mee en hebben we hulp nodig van buitenaf. Fantastisch dat deze middelen zijn uitgevonden om ons te ondersteunen. Het probleem met al die pilletjes is dat ze vaak de oorzaak niet weg halen. Medicatie is een symptoom bestrijding. Als je de kern van het probleem aanpakt hoef je het symptoom niet meer te bestrijden omdat het symptoom er simpelweg niet meer is.


In mijn praktijk heb ik al vaak mee mogen maken dat mensen uiteindelijk de medicatie die ze hadden niet meer nodig hebben nadat ze in een traject zijn gegaan of dat de dosis verminderd kon worden. Dankzij de massagetherapie is het lichaam meer in balans waardoor het zelfgenezend vermogen optreed en je immuunsysteem de taak van het medicijn overneemt. (Zoals het ook hoort te zijn.) Wanneer iemand dan voor een controle bij de specialist komt en te horen krijgt dat de "waardes" gedaald zijn mogen ze vaak minderen en uiteindelijk stoppen met de medicatie. Minder medicatie geeft ook weer minder bijwerkingen en minder ongemakken. Resultaat? Je voelt je sterker, fitter en gelukkiger.
Afvallen en strakker in je vel

Mensen die in een traject zitten vallen vaak af. Niet alleen omdat de afvalstoffen uit je lichaam gemasseerd worden (die slaan op in vetcellen, vetcellen worden groter) maar ook omdat je bewuster word van je levensstijl. Bovendien heb je vaak minder drang om te snacken als je lekkerder in je vel zit. Wanneer je jezelf beter voelt ga je ook betere keuzes maken in je gezondheid. Gevolg? Je verliest gewicht.


Met cuppingtherapie en bindweefselmassage kun je zelfs tot 2 cm per keer verliezen aan omvang! Dat is echt een behoorlijk verschil. Dankzij de techniek wordt de doorbloeding weer verbeterd waardoor opgehoopte vetcellen met verborgen afvalstoffen afbreken en door je lichaam afgevoerd worden. Het is wel belangrijk dat je hierbij voldoende water drinkt om alles af te kunnen voeren. Wanneer vetcellen met afvalstoffen ophopen, krijg je last van de welbekende cellulitis. Met cuppingtherapie kunnen we dat afbreken waardoor je niet alleen centimeters verliest maar de huid er weer strakker uitziet.


Huidverbetering

Vanaf zolang ik me kan herinneren had ik bultjes op mijn arm. Een verstoorde hoornlaag zei de dokter. Er is niks aan te doen.. Toen ik (vele jaren) later cupping therapie onderging werden mijn armen slanker en verdwenen de bultjes! Achteraf gezien logisch als je beseft hoe je lichaam werkt.. Wanneer de doorbloeding stagneert gaat het lichaam reageren. Afvalstoffen kunnen niet weg en voedingsstoffen komen er maar moeilijk bij. Roodheid, bultjes en jeuk zijn het gevolg. Sindsdien pas ik deze therapie ook toe in de praktijk. Je kan hiermee niet alleen de huid op armen, benen en rug verbeteren maar ook in het gezicht.


Met massagetherapie is dus heel veel mogelijk omdat we klachten bij kern aanpakken. Heb jij ergens last van en wil je weten of massagetherapie hierbij ingezet kan worden?De behandelingen gericht op het verbeteren van de gezondheid komen in aanmerking voor vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page