top of page

Zorgverzekeraars vergelijken

Bijgewerkt op: 20 nov. 2021

Het einde van het jaar is weer in zicht. Zoals elk jaar vergelijk ik mijn zorgverzekering om te zien wat er veranderd is en of ik nog bij de juiste verzekeraar zit. Wil je weten welke zorgverzekeraars de behandelingen van Praktijk Momentje voor Jezelf vergoeden? Dan is dit mogelijk een interessante blog voor jou. Kijk altijd naar de zorg die jij verwacht nodig te hebben. Ook wanneer je kiest voor een natura polis waarbij er geen vrije maar wel een ruime zorgkeuze is, kijk goed naar de ziekenhuizen en zorgaanbieders die je nodig hebt en of deze aangesloten zijn.


Er zijn mensen die eerst kijken waar een behandeling vergoed wordt en dat laten afhangen van hun keus om ergens behandeld te worden. Ik raad altijd aan om een keus te maken op jouw gevoel en op basis van wat een behandeling voor resultaat kan geven. Wat levert een behandeling jou op? Zie het als een investering in jezelf.

 

Mijn visie op de "alternatieve zorg" Helaas wordt het steeds lastiger om een goede zorgverzekering af te sluiten met een goede aanvullende verzekering voor "alternatieve geneeswijzen". Ondanks de bewezen effectiviteit, waardoor minder ziekenhuis opnames en medicatie nodig zijn.

Mijn mening is nog steeds dat het andersom zou moeten zijn. Kun je het op een natuurlijke manier niet oplossen, dan is medicatie en/of operatie nodig.

Te vaak en te snel wordt er medicatie uitgeschreven om symptomen te bestrijden terwijl een natuurlijke behandeling de kern van het probleem aanpakt. Los je de kern van het probleem op, dan hoef je geen symptomen te bestrijden.

Symptomen zijn signalen van het lichaam dat er ergens iets niet goed gaat. Dit kan een stagnatie zijn in de doorbloeding maar ook een overprikkeld zenuwstelsel als gevolg van (onbewust) piekeren, stress en/of onverwerkt trauma.


Als voorbeeld antidepressiva. Momenteel slikken meer dan een MILJOEN mensen deze medicijnen. Daarmee onderdruk je de depressie, maar haal je de oorzaak niet weg. Waarom ben je depressief? Wat is er gebeurd wat je niet goed hebt kunnen verwerken? Ben je overbelast? Is de balans zoek in je leven?

Medicatie kan heel fijn en nodig zijn. Ikzelf heb ook antidepressiva gebruikt toen ik in een enorme depressie zat. Toch wist ik dat ik dit niet mijn hele leven wilde slikken. In mijn leven heb ik meerdere depressies gehad vanaf mijn jonge jeugd tot aan mijn 28e levensjaar.

Nadat ik in therapie de kern van het probleem kon aanpakken ben ik nooit meer depressief geweest! Dit heeft het mijn passie aangewakkerd om zo veel mogelijk mensen te helpen om lekkerder in hun vel te zitten. Ik weet namelijk als geen ander hoe ellendig je jezelf kan voelen als niet niet lekker in je vel zit en dat gun ik niemand.

Heb jij antidepressiva en wil je graag de kern van het probleem aanpakken? Maak dan een afspraak in de praktijk. Stop nooit met medicatie zonder overleg met je arts.Nu weer terug naar de zorgverzekeraars Heb je ONVZ? Wees dan voorzichtig met overstappen.

Dit is een van de ruim vergoedende verzekeraars. Echter wordt je hier niet snel aangenomen en dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Laatste 3 maanden gebruik gemaakt van "alternatieve zorg"? Helaas pindakaas, dan wordt je afgewezen.


VGZ en alle dochterondernemingen vergoeden NIET.
Afgelopen jaar is mijn keuze gevallen op PMA. Het collectief van Menzis. Ook dit jaar komt deze verzekering er gunstig uit. Klik op de naam om naar de website te gaan.


PMA (Menzis)

Basispremie (natura) met € 385,- eigen risico € 126,59 Extra verzorgd 2 € 20,92 (Alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag, € 300,- per jaar) Extra verzorgd 3 € 40,45 (Alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag € 500,- per jaar)


Onderstaande premies zijn zonder eventuele collectiviteitskortingen.

Basispremie (natura) met € 385,- eigen risico € 134,50

Aanvullend jongeren € 20,15 (Alternatieve geneeswijzen € 30,- per dag, € 200,- per jaar)

Aanvullend plus € 22,75 (Alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag, € 350,- per jaar)

Aanvullend gezinnen € 59,- (Alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag, € 350,- per jaar)

Aanvullen top € 43,25 (Alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag, € 550,- per jaar)


Basispremie budget met € 385,- eigen risico € 123,45

Aanvullend 2 ster € 20,25 (Alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag, € 250,- per jaar

Aanvullend 3 ster € 37,25 (Alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag, € 450,- per jaar


Conclusie Er zijn nog veel meer zorgverzekeringen om te vergelijken. Omdat ik vaker bij Menzis heb gezeten en hun ook een goede service verlenen blijf ik bij de huidige verzekeraar. Weliswaar onder het PMA collectief waar iedereen bij kan aansluiten.


Ik hoop dat deze blog je wat inzichten heeft gegeven. Liefs Ellen


Praktijk Momentje voor Jezelf

Deze informatie is gebaseerd op mijn eigen mening en op de premies die te vinden zijn op de website van de zorgverzekeraars. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleent.31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page