top of page

Momenteel kampen maar liefst minimaal 1 milj0en mensen in Nederland met burn-out klachten. Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werk gerelateerde psychische klachten. Het stress gerelateerde ziekteverzuim is sinds 2014 acht keer zo hoog als in 2009 volgens de cijfers van ArboNed.

Momenteel ligt dit aantal nog hoger vanwege de huidige maatschappij wat naast een flinke werkdruk, na corona ook angst kan opleveren. Met name in de zorg is het ziekteverzuim schrikbarend verhoogd.

Burn out en stress gerelateerde ziekteverzuim kost de werkgevers in Nederland 2,2 miljard euro per jaar.

 

Personeel met een burn-out kost een bedrijf al snel minimaal € 5000,- per maand. Uitgaande van een gemiddeld salaris. Daarnaast is het gemiddelde verzuim bij een burn-out 8 maanden. Dit maakt dat de kosten snel kunnen oplopen naar € 40.000,- of meer. 

De kosten van een burn-out traject liggen tussen de € 1500,- en € 4000,-, afhankelijk van de ernst van de klachten. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Voordelen burn-out traject:

- Holistisch traject voor een sneller resultaat

- Fysieke ontspanning

- Mentale weerbaarheid

- Gesprekken met een helder voelende coach en ervaringsdeskundige

Bij Praktijk Momentje voor Jezelf kunnen wij de duur van de burn-out drastisch verlagen omdat wij werken met een holistische aanpak. Iemand met een burn-out heeft langere periode onder spanning gestaan waardoor het lichaam overbelast is. Deze fysieke klachten worden aangepakt met massagetherapie waardoor de opgebouwde afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten. Na slechts 1 behandeling voelt men al verlichting waardoor de draaglast hoger wordt. 

Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen waarom iemand burn-out is geworden. Vaak liggen hier oude overtuigen aan te grondslag zoals perfectionisme, waardoor iemand zichzelf meer geeft, dan gezond is. Met coaching en NLP kunnen we deze oude overtuigingen die spanning geven in het lichaam, ombuigen.

bottom of page