top of page

Diagnose borstkanker blog #2 Slecht nieuws

Bijgewerkt op: 23 dec. 2022Slecht nieuws

Zonder al te veel zorgen werd het maandag 28 november 2022. Ik had niet het gevoel dat er iets ernstigs aan de hand was. De telefoon ging en ze viel meteen met de deur in huis zoals ze had belooft: Mevrouw ik heb geen goed nieuws. U heeft borstkanker. Ik kan niet zeggen dat het insloeg als een bom want ik voelde er niet zo veel bij. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Hoe kan het dan dat ik me zo goed voelde? Ze vroeg aan mij of ik een afspraak kon maken voor verder onderzoek. Doe maar donderdag of vrijdag want maandag, dinsdag en woensdag moet ik werken antwoorde ik. Ze benoemde dat ik graad 3 had. Dit is de snelst delende vorm. Ook wel de meest agressieve vorm van borstkanker. Had ik weer, bedacht ik me. Invasief Carcinoom was de juiste benaming volgens haar.


Dierbaren inlichten

Zo open als ik ben, heb ik direct de meeste mensen op de hoogte gesteld. Dan heb ik het ook maar gehad, dacht ik. Ik vond het typisch dat bijna iedereen dezelfde woorden gebruikten: ik schrik hier van. Ik schrok enorm van de onverwachte biopt maar de uitslag borstkanker, daar voelde ik geen angst of paniek bij. Ik wist wel meteen dat ik actie moest ondernemen. Vanuit de holistische visie kun je het zelf genezend vermogen van het lichaam gaan stimuleren. Ook is het goed om te onderzoeken of je ergens nog onverwerkte trauma's hebt. Het voelde als mijn taak om nog verder naar binnen te duiken om te zien waar het nog wringt. Het voelde totaal niet alsof ik messen moest slijpen om een strijd aan te gaan. Het voelde alsof ik weer dichter bij mezelf mocht komen. Ik was eigenlijk wel klaar voor deze transformatie.


Mezelf op nummer 1 zetten

Een paar dagen later voelde ik me nog steeds hetzelfde. Ik had verwacht dat het even moest landen maar ik voelde nog steeds een rust over mij heen. Gelukkig had ik al vrij snel het inzicht dat het absurd is om mijn afspraken in het ziekenhuis af te laten hangen van mijn praktijk. Natuurlijk is mijn werk mijn passie maar op dit moment is mijn gezondheid belangrijker. Ik belde terug naar het ziekenhuis en de verpleegster vertelde mij dat ze het een goede keus vond om eerder te komen. Ik kon maandag 5 december 2022 al terecht voor vervolg onderzoek. Ik ben enorm dankbaar dat ik vorige maand al mijn prijsverhogingen en andere consulten had aangekondigd. Als ik deze verandering niet had ingezet was ik waarschijnlijk failliet gegaan. Zou dit toeval zijn of heeft dit zo moeten zijn? Ik besloot om geen 3 maar 2 dagen te gaan werken. Daarnaast zou ik geen 3 maar 2 cliënten behandelen op een dag. Ik voelde meteen een last van mijn schouders af vallen. Dit voelde goed. Nu eerst even voor mezelf gaan zorgen. Voor wat extra ontspanning boekte ik meteen een avondje bij de sauna. Bizar eigenlijk dat ik niet heb gevoeld dat ik over mijn grenzen heen ging. Het is tenslotte mijn werk om mensen bewust te maken van hun grenzen. Ik voelde het pas toen ik het losliet...
198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page