top of page

Diagnose borstkanker blog #3 goed nieuws - slecht nieuws

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023

Deze blog is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en de manier hoe ik er tegenaan kijk. Wanneer jij zelf een diagnose heb gekregen, volg dan je eigen pad en gevoel. Het schrijven van een blog kost enorm veel tijd. Deze tijd besteed ik liever aan de inhoud dan aan de spelling.

Heb je de blog gelezen en wil je supporten? Dit kun je doen door een hartje te geven of een reactie te plaatsen. Op die manier komt de blog bij meer mensen terecht.
Goed nieuws!

Goed nieuws in tijden van borstkanker kan gelukkig ook. De uitslag van de biopt was binnen en de verpleegster heeft mij direct gebeld met het goede nieuws: ik heb geen uitzaaiingen in de lymfeklieren. Dat is al een heel pak van mijn hart!


Trauma healing

Er zijn steeds meer signalen dat ziekte oftewel disease een gevolg is van ongemak in iemand zijn/haar leven. Wanneer je at ease bent, ben je rustig en tevreden. Een disease geeft een disbalans aan. Alles wordt aangestuurd vanuit ons brein. Dit is ook de reden dat er vaak wordt gezegd dat iets tussen iemand zijn/haar oren zit. Waar we soms veronderstellen dat we ons dan "aanstellen", wordt er meer mee bedoeld dat het door het brein komt. Ondanks dat ik genoeg bewijzen heb vanuit mijn praktijk waarbij mensen met chronische klachten, klachtenvrij werden door innerlijk werk te doen, heb ik soms nog wel moeite met het idee dat we alles zelf (onbewust) creëren. Hoe zit het dan met al die onschuldige kinderen die ziek worden of ziek geboren worden?

Desondanks wil ik alle mogelijkheden aanpakken om mezelf beter te maken. Mijn werk op deze aarde is nog niet klaar. Voor mijn diagnose trof ik een hele fijne spirituele coach waar ik al wat sessies gepland had staan. Dit kwam nu heel goed uit. Op vrijdag 2 december 2023 ging ik mijn consult in. Na het voorgesprek waarbij we al gesproken hadden over de borstkanker en wat het voor mij betekende, mocht ik 3 kaarten trekken uit het deck van Doreen Virtue - Engelentherapie.


De éérste kaart ging over reiniging. Mijn aura zou te zwaar belast zijn met energie van anderen. De tweede kaart gaat over het wegdoen van je zorgen en je wensen op papier schrijven. De 3e kaart gaf aan dat aartsengel Rafael bij mij is terwijl hij met helende krachten het genezingsproces ondersteunt. Hoe mooi en toepasselijk zijn deze kaarten.


Hierna ging ik op tafel liggen en gingen we onderzoeken waar het stukje borstkanker nu eigenlijk vandaan kwam. We kwamen uit in de familielijn en het zorgen voor anderen wat centraal staat. Te veel voor anderen zorgen en te weinig voor jezelf zorgen. Hier kon ik me wel in vinden.


Een paar dagen na de sessie kwam bij mij ook een stukje bewustwording. Zelfs nu ik borstkanker heb gekregen is het eerste wat ik denk: Hoe kan ik dit inzetten om te wereld te helpen? Wellicht kan ik de holistische visie en de reguliere geneeskunde wat meer samenbrengen? Wellicht kan ik anderen ondersteunen door open en kwetsbaar mijn verhaal te delen? Ondanks dat ik wel stappen heb gezet om rustiger aan te gaan doen, lag mijn echte focus niet op mezelf. Tijd voor verandering! Gesprek arts - weer slecht nieuws

Samen met mijn man ging ik op maandag 5 december 2022 naar het reguliere ziekenhuis waar wij een gesprek hadden met de arts. Bij dat gesprek was ook de verpleegkundige aanwezig. Nou mevrouw het is nogal wat. Dit wordt een flink behandeltraject zei de verpleegster. Je hebt een triple-negatieve borstkanker. Triple-negatieve borstkanker is een agressieve vorm van borstkanker. Triple betekent drie. Triple-negatieve borstkanker is 3 keer negatief:

  • De tumor groeit niet onder invloed van het hormoon oestrogeen.

  • De tumor groeit niet onder invloed van het hormoon progesteron.

  • De tumor is niet HER2-positief.

Ongeveer 11 op de 100 vrouwen met invasieve borstkanker heeft borstkanker die triple-negatief is. In het algemeen is de prognose bij triple-negatieve borstkanker slechter dan bij andere soorten borstkanker. Maar er zijn ook andere factoren die een rol spelen bij het bepalen van de prognose, zoals hoe agressief de tumor is en of er uitzaaiingen in de lymfeklieren zijn. Anti-hormonale therapie is geen behandeling bij triple-negatieve borstkanker, omdat de tumor niet groeit onder invloed van hormonen. Ook HER2-remmers (doelgerichte therapie) zijn niet geschikt voor triple-negatieve borstkanker.


Wat stellen jullie voor? was mijn antwoord. We gaan eerst maar even met chemotherapie beginnen zodat we kunnen zien hoe de tumor daar op aanslaat. Wanneer de tumor dan ook nog eens kleiner wordt dan wordt de operatie makkelijker. Na de operatie gaan we het bestralen zodat de kans dat iets gemist hebben tijdens de operatie kleiner wordt. Wanneer het nodig is kunt u alsnog een extra chemo krijgen. Houd er rekening mee dat de haren uit gaan vallen en dat u mogelijk in de overgang terecht komt. We kunnen zo snel mogelijk een afspraak voor u maken in het Radboud ziekenhuis waarbij u de mogelijkheid krijgt om eitjes in te vriezen wanneer u alsnog een kinderwens heeft. Langs mij trok mijn man wit weg. Hij had tot dan toe alleen nog maar globaal van mij gehoord wat er gezegd was en hij dacht dat het wel mee zou vallen met name omdat ik al die tijd riep: het komt wel goed.Stress zal ook niet goed zijn geweest zei mijn man. Nou meneer, dat heeft er niks mee van doen. Stress heeft geen invloed op de gezondheid. U bent gewoon aan de beurt of niet antwoorde de verpleegster. Ik sloeg nog net niet stijl achterover. Stress geen invloed op de gezondheid? Onder welke steen leeft u? En komt u dan af en toe daar onderuit om uw werk uit te voeren? Waarbij u ook nog een desinformatie verspreid? Dit dacht ik maar dat zei ik niet. Ik heb verder geen vragen we zullen het eens laten bezinken gaf ik aan. Ik heb voor volgende week een afspraak gemaakt bij de oncoloog waar u uitgebreid informatie krijgt over het behandel traject met chemo ging de verpleegster verder. Nou ik wil eerst even mijn mogelijkheden bekijken. Ik ben zelf holistisch natuurgeneeskundig therapeut en ik heb een andere kijk op ziekte. Ik wijs de reguliere zorg niet af maar wellicht zijn er andere ziekenhuizen met andere behandelvoorstellen. De vrouwelijke arts ging rechtovereind zitten en begon met allerlei medische termen te gooien die ik wel begreep maar mijn man zat ook in het gesprek. Ik vond het een hele rare wending krijgen. U weet wat er met Silvia Millecam is gebeurt? Zei de verpleegster. Ik zou nu toch niet met uw leven gaan spelen en een ander ziekenhuis heeft helemaal geen zin want de behandelingen zijn overal hetzelfde. Ten eerste: antwoorde ik, is Silvia Millecam appels met peren vergelijken. Zij kreeg instructies van Jomanda dat zij weer doorkreeg dat ze geen kanker had. Ik ontken niet dat ik kanker heb. Daarnaast heb ik in mijn praktijk al diverse "wonderen" zien gebeuren waardoor ik wel degelijk het besef heb dat er meer is dan symptomen bestrijden. Er is een oorzaak en die wil ik ook graag aanpakken. Mijn man en ik stonden op en gingen naar huis toe. Ik ga echt niet aan de chemo schat als het niet hoeft zei ik. Het is chemische rommel en het maakt je hele immuunsysteem kapot. Wat je ook besluit ik sta achter je zei hij.


Zorgverzekering

Diezelfde middag sprak ik met mijn zorgverzekering. Hun vonden het vreemd dat mij verteld is dat alle ziekenhuizen hetzelfde behandelen. Dit is namelijk niet juist. Dat vermoeden had ik zelf al. Ik besprak ook de houding van de arts tegenover het holistische stuk. Ik mag dit misschien niet zeggen maar dat klinkt voor mij als ego zei de medewerker zorg. Ze sloeg de spijker op zijn kop. Dit was precies wat ik voelde. Alsof de arts ineens wilde "bewijzen" dat zij meer kennis heeft van de gezondheidszorg. Nou ik heb mijn medische basiskennis ook en daarnaast heb ik jaren ervaring in het werken met het lichaam in verschillende gebieden. Zij was enkel gespecialiseerd in de borst en niet in de processen van het lichaam. Ieder zijn vak natuurlijk maar laten we vooral respectvol blijven. Hoe mooi zou het zijn als we samen konden komen in de zorg? Het beste van beide werelden?Ik wil iedereen alvast fijne feestdagen wensen en een gelukkig, gezond en relaxed 2023.


Het volgende boek was voor mij een eye-opener. Dit heeft ook mijn keus beinvloed om wel of niet te bestralen. Dit lees je in mijn volgende blog.Volgende keer: gesprek oncoloog - keuzes maken - ben ik een melk koe? - second opinion


P.s. een hartje geven kost je maar één seconde ;-) maar geeft mij enorm veel kracht om door te gaan met schrijven.


451 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page